Usuario :
Clave : 
 
 administrador
Manual del administrador


 Secciones
BUTLLETI
NOTICIES
EXPERIÈNCIES
DOCUMENTS
PRÀCTICUM
ENLLAÇOS
EL CAFENET
SOBRE NOVADORS

Novadors

 Inicio | Foros | Participa
Buscar :
Estás aquí:  Inicio >>  DOCUMENTS
 
DOCUMENTS
Llistat de documents d'interés sobre les TIC .
 

LLIBRE EN LINEA SOBRE POLÍTIQUES DE COMUNICACIÓ EN BRASIL
Esta segunda edição apresenta, portanto, novos e importantes temas como Mercosul e a política exterior brasileira em matéria de comunicação, além de uma precisa análise das atuais políticas de comunicação no Brasil, escrita pelo Prof Valério.
Tecnologia i Aprenentatge. Investigació sobre l'impacte de l'ordinador en l'aula
Tecnologia i Aprenentatge. Investigació sobre l'impacte de l'ordinador en l'aula
Felicitem el Nadal
Original presentació en Power Point per a felicitar als nostres amics
Internet i Educació. Aprenent i Ensenyant en els Espais Virtuals
Llibre en linea de Jorge Rey Valzacchi
INVESTIGACIÓ SOBRE L'IMPACTE DE L'ORDINADOR EN L'AULA
Acta Reunió del dissabte 15 de novembre a Alacant
Informe sobre Impacte d'Internet en la premsa
Aquest informe estudia l'impacte que els mitjans digitals han suposat en la premsa tradicional, com a alternativa informativa i com a competidors en el repartiment de la "tarta" publicitària.
Manifiest per una televisió de qualitat
En una societat mediàtica com l'actual, la televisió —el mitjà de major penetració— hi ha convertit en el primer element socialitzador ocupant els espais i els temps que fins a ara tenien reservats la família i l'escola com a elements insubstituïbles per a l'educació personal i social. Els mitjans de comunicació social i, en especial la TV, no són, hui per hui, un reflex fidel, neutral i asèptic de la realitat social, sinó una desenfocada imatge d\ella, creada i imposada des d'interessos sobretot econòmics, però també polítics i ideològics i, per tant, no constituïxen una font de coneixement i llibertat, sinó de contaminació i manipulació ideològica:un autèntic model educatiu. Darrere de la pantalla d'informació i entreteniment que va ser un dia el seu origen, s'oculta, en paraules de la UNESCO, «un sistema educatiu universal i permanent» , de manera que la actual allau de comunicació mediàtica equiva a un curs accelerat en valors, idees, hàbits, costums, coneixements i sensibilitats que formen part del currículum ocult constituït per tot el conjunt d'ensenyances i aprenentatges no reglats que s'assimilen inconscient o subliminarment. Constituïx, en paraules de José Antonio Marina que fem les nostres, una gran part de «l\'aire ideològic que respirem : no el veiem, no el toquem , però manté contínuament el nostre metabolisme vital. Ens domina amb tal subtilesa que no ens donem compte de la seua dominació...».
Acta Reunió Educared
Dos documents enviats pel STE sobre la constitució de grups de treballs al portal educatiu Educares
Estatuts Novadors
Esborrany de l\'estatuts
Ús d'internet als centres de la Comunitat Valenciana
Estudi sobre la implantació i ús de la xarxa als nostres centres . http://www.cult.gva.es/ivece/versionf/memoria/doc4.html
EL CIBERESPAI: UN NOU AMBIENT PER A APRENDRE A ESCRIURE
El Ciberespai és un ambient propici i estimulant per a la comunicació escrita,
Informe de repercusió del Software Lliure a l'Educació
Linux ha demostrat tindre, davant de la comunitat científica internacional, la capacitat de resposta a les necessitats de la nostra societat. Unes necessitats marcades per l'eficiència, eficàcia, fiabilitat, rapidesa i senzillesa, a més de moltes altres qualitats.
L'ANIMACIÓ SOCIOCULTURAL I LES NOVES TECNOLOGIES
De la funció fàtica a la creació de xarxes cooperatives d'estructuració del teixit social. MARIO VICHE
LA PIZARRA DIGITAL A L' AULA
La pissarra digital (pissarra electrònica, kit d'Internet en l'aula), és un sistema tecnològic que consistix bàsicament en un ordinador multimèdia connectat a Internet i un video-projector. D'aquesta forma, professors i alumnes tenen permanentment a la seua disposició un sistema per a visualitzar i comentar de manera col·lectiva tota la informació que pot proporcionar Internet, la televisió o qualsevol altra que disposen en qualsevol format: presentacions multimèdia i documents digitalitzats en disc (apunts, treballs de classe. ..) , vídeos, documents en paper (que poden capturar amb una simple webcam), etc. En aquest estudi es descriuen les característiques d'este sistema tecnològic, es proposen alguns models d'utilització didàctica i s'analitza el seu gran poder inductor i catalitzador d'innovacions en les metodologies didàctiques del professorat. http://www.cica.es/aliens/revfuentes/monografico_1.htm
UNITATS DIDÀCTIQUES I INTERNET
Les Lesson Plans (1) són unitats didàctiques de programació que ja existien com a eina en països com els EUA, molt abans de l’arribada d’Internet. A diferència de la nostra manera de programar, com podreu comprovar, aquestes són més pràctiques i precises. Solen cobrir temporitzacions breus, essent cada vegada més habitual trobar recursos per a una única o poques sessions de treball. Dissenyades a partir d’un esquema molt simple, s’utilitzen per a treballar temes i aspectes molt concrets, i les seves característiques les fan molt adients per a compartir-les i reutilitzar-les en diferents situacions educatives. A secundària, per exemple, és possible organitzar un crèdit variable amb una selecció meticulosa de lesson plans, necessitant únicament una mínima adaptació dels seus continguts.
L'ESPAI VIRTUAL, EL TERCER ESPAI.
Tradicionalment l'educació ha tingut lloc en un doble espai. L'espai físic, en el que la persona interacciona amb l'entorn i coincidix amb la resta dels subjectes i amb els elements materials del seu context. I l'espai intrapersonal, en el que el subjecte interioritza les experiències que viu en el seu món exterior, les contrasta amb experiències anteriors, amb sabers adquirits, i les convertix en nous aprenentatges. Este context educatiu esta canviant. Als dos espais referits s'afig un tercer espai que oferix noves i, fins fa poc de temps, inimaginables possibilitats: Internet.
Diseño y desarrollo por: SPL Sistemas de Información
  Copyright 2003 Quaderns Digitals Todos los derechos reservados ISSN 1575-9393
  INHASOFT Sistemas Informáticos S.L. Joaquin Rodrigo 3 FAURA VALENCIA tel 962601337