Usuario :
Clave : 
 
 administrador
Manual del administrador

 Secciones
Almassora
Festes / Fiestas
Vacances / Vacaciones
Menjars / Comidas
Excursiones
Viatge a Suissa / Viaje a Suiza
Enlaces
Alumnes / Alumnos
Actividades en España

ALMASSORA (Espanya) -BALDEGG (Suissa) 2006 -Intercanvi / Intercambio

 Inicio | Foros | Participa
Buscar :
Estás aquí:  Inicio >>  Almassora >>  Centre urbà / centro urbano
 
Centre urbà / centro urbano
 

Descripció de La Vila i del centre urbà / Descripción de La Vila (casco antiguo) y del centro urbano.

Almassora es una població de més de 20.000 habitants situat al costat de la capital de la nostra província, Castelló de la Plana. Antigament Almassora es reduïa a una part molt menuda del poble: la Vila.

 

 

A la Vila d’Almassora trobem les cases més antigues, la plaça de l’ajuntament vell, el carrer major, l’església de la Nativitat, l’antiga muralla d’Almassora, etc.

          

 

 

Però durant les últimes dècades el nostre poble ha crescut molt; actualment el centre del poble està ubicat a un altre lloc i està ocupat per l’ajuntament nou, la biblioteca municipal, el mercat (construït l’any 1.934), la policia municipal, el quarter de la guàrdia civil, la plaça d’en Pere Cornell, l’escola municipal de música (situada a la part superior del mercat), etc.

 

 

L’augment de la població ha fet augmentar el nombre d’escoles i instituts a Almassora. Avui dia trobem quatre col·legis: Cardenal Cisneros (és el centre més antic perquè va ser fundat l’any 1.931), Germans Otxando, Errando Vilar i Ambaixador Beltran.

 

 

Almassora també disposa d’una estació ferroviària que es troba en les afores del poble, a més a més d’un servei de transport públic d’autobusos.

 

 

La població conta amb unes instal·lacions esportives importants: el poliesportiu La Garrofera, la piscina coberta municipal i el seu gimnàs, les escoles municipals de patinatge, tennis, bicicleta, etc.

 

 

La plaça Jaume I, la plaça Santa Isabel o la Botànic Calduch són, entre d’altres, una part important de les zones comunitàries i d’entreteniment del poble.

 

 

No podem oblidar tampoc els pubs i centres d’oci més importants d’Almassora, com Lassal, Leos, Nata, Globo, l’Ateneu jove...

 

 

També és important destacar aquells monuments i edificis que formen part del patrimoni cultural i històric almassorí:

 

- El Sindicat Agrícola. Una construcció gran fundada l’any 1.929 i de l’estil arquitectònic d’eclecticisme neorrococó.

 

- La Casa Martinavarro Pesudo. Edifici de planta baixa i de dos altures de gran nivell artístic, emmarcat en el corrent arquitectònic del eclecticisme de entre 1.890 i 1.925.

 

- La Casa del Sucrer. Vivenda de dues plantes, aïllada en el centre d’un jardí. La característica principal és el seu balcó de balustrada.

- Casa Enrique Martinavarro. Edifici de tres altures d’estil eclèctic-modernista, de entre 1.890 i 1.920.

 

            - Antic Teatre Serra. Fundat per la família Serra Ballester i inaugurat el 24 de febrer de 1.895, en la seva història s’han realitzat funcions de cine, teatre, sarsuela, música...

 

            - Casa del metge Castell. Fou construïda en 1.950 dins dels estils eclèctic i modernista. És un dels edificis més significatius de la Vila i el Raval.

 

 

En quant als centres religiosos, Almassora conta amb diverses esglésies i convents, l’església de la Nativitat, la parròquia de Sant Josep, la parròquia de Sant Vicent, el convent del Santíssim Crist d’Almassora, el col·legi de la Consolació, etc.

 

 

Almazora es una población de más de 20.000 habitantes situada al lado de la capital de nuestra provincia, Castellón de la Plana. Antiguamente Almazora se reducía a una parte muy pequeña del pueblo: la Vila.

 

 

En la Vila de Almazora se encuentran las casas más antiguas, la plaza del ayuntamiento viejo, la Calle Mayor, la iglesia de la Natividad, la antigua muralla de Almazora, etc.

 

            

Sin embargo, durante las últimas décadas, nuestro pueblo ha crecido mucho; actualmente el centro del pueblo está ubicado en un lugar distinto y ocupado por el nuevo ayuntamiento, la biblioteca municipal, el mercado (construido hacia el año 1.934), la policía municipal, el cuartel de la Guardia Civil, la plaza Pedro Cornel, la escuela municipal de música (situada en la parte superior del mercado), etc.

   

 

 

El incremento de población ha hecho aumentar el número de escuelas e institutos en Almazora. Hoy por hoy tenemos dos institutos de educación secundaria (I.E.S. Álvaro Falomir, I.E.S. nº 2 de Almazora) y cuatro colegios: Cardenal Cisneros (el centro más antiguo, fundado el  29 de noviembre 1.931), Hermanos Ochando, Errando Vilar y Embajador Beltrán.

 

 

 

 

Almazora también dispone de una estación ferroviaria ubicada en las afueras del pueblo, además de un servicio de transporte público de autobuses.

 

 

 

La población cuenta con instalaciones deportivas importantes: el polideportivo La Garrofera, la piscina cubierta municipal y su gimnasio, las escuelas municipales de patinaje, tenis, bicicleta, etc.

 

 

La plaza Jaime I, la plaza Santa Isabel o la Botánico Calduch son, entre otras, una parte importante de las zonas comunitarias y de entretenimiento del pueblo.

 

 

No podemos olvidar tampoco los pubs y centros de ocio más importantes de Almazora, como Lassal, Leos, Nata, Globo...

 

 

 

También es importante destacar aquellos monumentos y edificios que forman parte del patrimonio cultural e histórico almazorino:

 

- El Sindicato Agrícola. Una construcción grande fundada el año 1.929 y de estilo arquitectónico de eclecticismo neorococó.

 

 

 

- La Casa Martinavarro Pesudo. Edificio de planta baja y dos alturas de alto nivel artístico, enmarcado en la corriente arquitectónica del eclecticismo de entre 2.890 y 1.925.

 

 

                - La Casa del Sucrer. Vivienda de dos plantas, aislada en medio de un jardín. La característica principal es su balcón de balaustrada.

 

 

 

            - Antiguo Teatro Serra. Fundado por la familia Serra Ballester e inaugurado el 24 de febrero de 1.895, en su historia ha realizado funciones de cine, teatro, zarzuela, música...

 

 

            - Casa del médico Castell. Casa construida en 1.905 dentro de los estilos ecléctico y modernista. Es uno de los edificios más significativos de la Vila y el Raval.

 

 

 

En cuanto a los centros religiosos, Almazora cuenta con diversas iglesias y conventos, la iglesia de la Natividad, la parroquia de San José, la parroquia de San Vicente, el convento del Santísimo Cristo de Almazora, colegio de la Consolación, etc.

 
 
Diseño y desarrollo por: SPL Sistemas de Información
  Copyright 2003 Quaderns Digitals Todos los derechos reservados ISSN 1575-9393
  INHASOFT Sistemas Informáticos S.L. Joaquin Rodrigo 3 FAURA VALENCIA tel 962601337