Usuario :
Clave : 
 
 administrador
Manual del administrador

 Secciones
Referències
Propostes d'activitats
Documents
Articles
Itineraris
Desembocadura - Les Goles
Almassora: poble i terme
El Termet - Vila-Real
Depuradora
Els pobles del Millars

Riu Millars

 Inicio | Foros | Participa
Buscar :
Estás aquí:  Inicio >>  Propostes d'activitats >>  Perfil de vegetació
 
Perfil de vegetació
 

Una activitat de camp per als alumnes de 4t d'ESO (Biologia-Geologia i/o Laboratori de Biologia-Geologia)
Pels nostres indrets, junt als corrents d'aigua, no arriben a formar-se autèntics boscos sinó, més bé, bosquets de salzes, xops i oms preferentment, acompanyats d'un substrat herbaci i de vegades d'un sustrat arbustiu més o menys esclarisat.
Si enlloc de rius es tracta de rambles, al no mantindre un curs continu d'aigua, la vegetació està dominada pels arbusts com el baladre, el tamariu, el roldor, la matissa o la murta, disminuint en molt l'existència d'arbres.
Com ha passat amb la resta de la vegetació al nostre país, cal suposar que el bosc de ribera estava molt més desenvolupat i poc a poc, la ma de l'home ha modificat la vegetació primitiva donant lloc a comunitats residuals.
Passejant pel riu observaràs que, malgrat tenir el mateix sòl i clima dins de tot el llit, es poden distinguir cinc zones diferenciades en la distribució de la vegetació, des del cingle fins a la part oposta i més allunyada del riu.
1.- Tracta d'aclarir i comenta quines són les variables que influeixen per a què en un indret concret aparega una vegetació determinada.
2.- Amb l'ajut del croquis que tens per a realitzar el perfil de vegetació, intenta descobrir les cinc zones de diferent flora que hi ha en aquest indret i determina a què es deu aquesta circumstància.
3.- Aprofundeix en l'estudi de cada zona , descobrint les caracterítiques més comunes de la vegetació que hi ha, el sòl sobre el que es troba i totes aquelles observacions que consideres interesants.
4.- Per tindre una visió de conjunt de les cinc zones, completa el perfil de vegetació adjunt, que com pots observar es tracta d'un trnasecte transversal del riu.

Guia d'espècies vegetals

Galería d'imatges de l'actividad: curs 2004-2005
Vídeo curs 2005-2006
 
Documentos :
¿Qué es un transecto?
pdf
Ecosistema de ribera
pdf
Perfil vegetación
pdf
Diseño y desarrollo por: SPL Sistemas de Información
  Copyright 2003 Quaderns Digitals Todos los derechos reservados ISSN 1575-9393
  INHASOFT Sistemas Informáticos S.L. Joaquin Rodrigo 3 FAURA VALENCIA tel 962601337