Usuario :
Clave : 
 
 administrador
Manual del administrador

 Secciones
Referències
Propostes d'activitats
Documents
Articles
Itineraris
Desembocadura - Les Goles
Almassora: poble i terme
El Termet - Vila-Real
Depuradora
Els pobles del Millars

Riu Millars

 Inicio | Foros | Participa
Buscar :
Estás aquí:  Inicio >>  Itineraris >>  Vall d'Olba
 
Vall d'Olba
 

Vicent Ginés
Des de fa varies edicions de del CEFIRE de Castelló de la PLana s'efectuen activitats educatives al voltant del riu Millars amb la finalitat de conèixer els problemes ambientals del nostre riu en particular i de tots els de la vessant mediterrània en general.
Vivim en un indret on la manca d'aigua o més be la irregularitat en el seu abastament és una constat històrica, temporades de fortes sequeres barrejades amb èpoques de pluges torrencials, als quals s'afegix l'ús abusiu , massa vegades incontrolat, amb uns aqüifers sobreexplotats, salinizats i contaminants.
El riu Millars, encara que amb un naiximent al·lòcton, és el més important a les comarques de Castelló i sense cap mena de dubte el dinamitzador en principi del desenvolupament de la comarca de La Plana. El seu cabal humanitzat s'empra en la seua totalitat i rarament arriba aigua a la desembocadura, doncs des de l'assut de Borriana sol romandre quasi sempre sec. I en aquests períodes de d'excedència, que poden tardar anys en repetir-se, encara se senten opinions com que el riu està tirant l'aigua al mar, com si l'acompliment del cicle hidrològic no fora font de beneficis a La Plana: neteja del llit, afavoriment de la vegetació i fauna, recarrega d'aqüífers i fre a la intrusió marina.
Dins d'aquesta línia de preocupació i dins del marc d'activitats de formació del CEFIRE de Castelló de la PLana s'han dut a cap accions formatives en els darreres anys que han donat lloc a xerrades com: El riu Millars: de Gúdar a la Plana, Estat mediambiental del riu, Les crescudes del Millars, Els Molins de Vila-real, .... i per a la present activitat El pantá d'Arenós, incidint en els seus problemes ambiental, i TecnoMillars 2006, una visió de la tecnología aplicada al voltant dels rius.
Les eixides programades han procurat donar a conèixer tot el Millars, doncs pensem que el seu coneiximent integral ens dona eines per a treballar-lo amb el nostre alumnat, i també conèixer llocs on el professorat puga desplaçar-se amb l'alumnat a realitzar activitats educatives. Així s'han fet eixides a l'embassament d'Arenós, a Cedrilla (naiximent), a les fonts del Millars (La Escaleruela i voltants), riu Villahermosa i en la present edició a Arenós i la vall d?olba, tal vegada la més desconeguda del riu.El que el vol conèixer en la present edició té diferents vessants:
  • Els problemes ambientals del pantà d'Arenós (Subsòl, presa i relliscament)
  • Els salts del Millars (Los Cantos i Olba) com un aprofitament ecològic de les aigües del riu)
  • La vall d'Olba, un espai del riu encara respectat.
I a partir de d'açi que el professorat estiga capaç d'elaborar propostes didàctiques per a treballar amb l'alumnat qüestions com l'aprofitament d'aigües, l'energia elèctrica i l'estat dels medis naturals i socials del riu.

El professorat assitent rebrà també el contingut de les conferències en presentació PowerPoint, perquè puga aprofitar-les com un recurs didàctic en les activitats d'aula.

Més imatges de l'itinerari

 
Documentos :
Mapa Itinerario
PDF
Diseño y desarrollo por: SPL Sistemas de Información
  Copyright 2003 Quaderns Digitals Todos los derechos reservados ISSN 1575-9393
  INHASOFT Sistemas Informáticos S.L. Joaquin Rodrigo 3 FAURA VALENCIA tel 962601337