Usuario :
Clave : 
 
 administrador
Manual del administrador

 Secciones
El projecte
L'espècie
La comunitat
Algues
Hidrozous
Briozous
Equinoderms
Mol·luscs
Crustacis
Peixos
Els problemes
Activitats educatives
Els col·laboradors
Bibliografia
Enllaços

L'alguer

 Inicio | Foros | Participa
Buscar :
Estás aquí:  Inicio >>  L'espècie >>  Cicle anual de la Posidonia oceanica
 
Cicle anual de la Posidonia oceanica
 

Fonts:
La Posidònia: El bosc sumergit . Manu San Félix. Buceando en aguas azules. J. Ros, J. Romero, E. Ballesteros y J.M. Gili , En: El Medietrráneo Occidental - R. Margalef , Editorial Omega.
Historia Naturals dels Països Catalans - Sistemes Naturals

El cicle anual de la planta es coneix bé.

Durant els mesos d'estiu, les fulles comencen a recobrir-se d'organismes epífits (algues, hidrozous, briozous, mol·luscs,etc.). La proliferació d'aquests acaba conferint a la fulla, inicialment verda, una coloració blanquinosa caracterísitca. Degut a aquests epífits es veu compromesa l'activitat fotosintètica de la fulla, que acaba morint.

Será l'acció dels temporals, més freqüents a finals de l'estiu i a la tardor, els que acabaran arrancant les fulles mortes de les plantes, sanejant així la praderia i transportant les fulles a altres zones on serviran de recurs a altres comunitats (veure itineraris).


Durant la tardor, les fulles mortes seran arrencades per l'acció dels temporals i acumulades en les costes; però a més, brollaran noves fulles i s'iniciarà la floració.El creixement de les fulles serà possible gràcies a les reserves de midó que la planta ha acumulat durant els mesos de primavera i estiu. Aquesta és la fase juvenil que s'extendrà fins la primavera (març) i es caracteritza per un creixement lent de les fulles.


Durant l'hivern, el creixement es manté gràcies a les reserves de midó, però ralentitzat per les baixes temperatures; continua el procés de floració i ja es poden observar aguns fruits.

Durant la primavera (fase de maduresa) el creixement foliar es veu activat per l'increment de les temperatures, això farà que la praderia tinga un aspecte frondós. Entre abril i maig es produeix la germinació dels fruits que han anat madurant al llarg de l'hivern.

Durant l'estiu, les fulles no creixen; la planta gasta tota la seua energia en emmagatzemar hidrats de carboni (midó) per a utilitzar-los durant la tardor següent.

 
 
Diseño y desarrollo por: SPL Sistemas de Información
  Copyright 2003 Quaderns Digitals Todos los derechos reservados ISSN 1575-9393
  INHASOFT Sistemas Informáticos S.L. Joaquin Rodrigo 3 FAURA VALENCIA tel 962601337