Usuario :
 Clave : 
    
Hemeroteca >> Visualiza artículo 
Espais / Número 3
Història d'un proyecte curricular [30-11-1999]
 descarga fichero ReaderREADER
 
 
Els canvis que s'esdevingueren en la societat espanyola als anys setanta i també les investigacions que es produïren en el camp educatiu, generalment més enllà de les nostres fronteres, feren necessària una reforma dels plans d'estudi i una ruptura amb la pràctica quotidiana de les nostres aules. Pero les reformes necessiten un horitzó temporal llarg i les ruptures son doloroses; per això, la innovació educativa és una tasca complexa i difícil.

Des de la nostra parcel.la, petita i limitada, hem volgut contribuir a propiciar una reforma dels programes d'estudi i una ruptura amb certs estereotips i rutines de l´ensenyament de la geografia, la qual considerem fonamental per poder entendre la societat en què vivim. L'article vol, així, reflectir les etapes que ha desenvolupat aquest projecte curricular, procurant aprofundir en les arrels d'un debat necessari que ens conduïsca a les metes indicades. Per això mateix, hi farem referència a les opinions discrepants per matisar les nostres postures.

En primer lloc, descriurem les etapes per les quals ha passat el projecte durant la seua experimentació en tres anys escolars. A continuació analitzarem alguns dels punts claus d'aquest: el paper del professorat, els continguts i l´avaluació. Finalment, pretenem remarcar aquells aspectes que considerem útils, en el camí de la reforma, per provocar certes ruptures en la nostra pràctica professional.
Hemeroteca >> Visualiza artículo
 Català · Portugués  
     
 
Diseño y desarrollo por: SPL Sistemas de Información
  Copyright 2003 Quaderns Digitals Todos los derechos reservados ISSN 1575-9393
  INHASOFT Sistemas Informáticos S.L. Joaquin Rodrigo 3 FAURA VALENCIA tel 962601337