Usuario :
 Clave : 
    
Hemeroteca >> Visualiza artículo 
Guix / Suplements Guix . Números 1 al 25
Guix 22: LA COMPRENSIÓ I LA VELOCITAT EN LA LECTURA [11-08-2004]
descarga fichero PDFPDF   
  Joan Riart
Maria Soler
 
Aquesta unitat sobre la millora de la lectura, en velocitat i comprensió, va adreçada a l'alumnat dels dos cicles de la Secundària Obligatòria. Com més aviat es practiquin els exercicis proposats millor. Per tant, en el primer curs del Primer Cicle d'ESO és on es pot assolir la milloreficàcia del tema, ja que és més fàcil adquirir nous hàbits lectors.

Com a millora global de la lectura no s'emmarca dins cap àrea curricular específica. Tot i que tradicionalment s'insereix en la de llengua, totes les àrees en resulten beneficiades, sobretot les de Ciències Socials, lingüístiques i humanístiques.

La unitat mostra, molt sintèticament, un panorama seguit i progressiu d'exercicis i tècniques. No n'hi ha prou amb entendre'ls ni tampoc amb exercitar-los una vegada; cal insistir en l'exercici i en la repetició, multiplicar els models presentats confeccionant-ne de nous i no passar de punt fins que el propi alumne i el professor no considerin que es domina aquella activitat concreta. Només així aconseguirà el doble objectiu d'assolir l'aprenentatge i adquirir l'hàbit d'usar-lo.

La finalitat d'aquesta unitat és sobretot l'adquisició d'unes tècniques de lectura eficaç. Els conceptes i les actituds seran mínims. L'objectiu és l'ús i maneig de l'instrument. Cal aclarir que l'eficàcia rau bàsicament en la comprensió del text, com més ràpida s'aconsegueixi millor, però no té gaire sentit córrer si això suposa una pèrdua notable d' informació. D'altra banda, si cada alumne té un ritme propi d'aprenentatge, cada alumne té també un ritme propi de lectura eficaç, és a dir, de comprensió ràpida o lenta i de velocitat alta o baixa. 1 els hem de respectar.
 
Diseño y desarrollo por: SPL Sistemas de Información
  Copyright 2003 Quaderns Digitals Todos los derechos reservados ISSN 1575-9393
  INHASOFT Sistemas Informáticos S.L. Joaquin Rodrigo 3 FAURA VALENCIA tel 962601337