Usuario :
 Clave : 
    
Hemeroteca >> Visualiza artículo 
Guix / Suplements Guix . Números 1 al 25
Guix 19: TALLER SENSORIAL DE LLENGUATGE [10-08-2004]
descarga fichero PDFPDF   
  Consol Aguilar
 
Aquesta proposta va adreçada als/les estudiants del Segon Cicle de l'Ensenyament Secundari Obligatori (14-16 anys), així com als de l'assignatura de Didàctica del català de les Escoles de Mestres i està basada en la defensa de la llengua com un ésser viu, com a part d'un ecosistema exposat a la contaminació, a la degradació sistemàtica. S'empobreix el pensament de les persones i de la seua llengua al mateix temps que s'empobreix la relació amb la seua realitat (G. Janer, 1982).

Tan empobrida és aquesta relació, que fins i tot els sentits, la forma de percebre la realitat està afectada per la degradació. L'objectiu de la proposta és aprofundir una mica aquest aspecte: treballar la percepció sensorial mitjançant el llenguatge.

Cal recordar que escriure és un procés que es desenvolupa en el temps, a través del qual l'escriptor/a realitza diverses operacions recursives, i que per a què escriure puga ésser un instrument d'elaboració de coneixements és necessari que l'estudiant experimenti la tensió entre alguna cosa que vol dir i el llenguatge i la situació comunicativa que tenen les seues imposicions (Camps, 1990).
 
Diseño y desarrollo por: SPL Sistemas de Información
  Copyright 2003 Quaderns Digitals Todos los derechos reservados ISSN 1575-9393
  INHASOFT Sistemas Informáticos S.L. Joaquin Rodrigo 3 FAURA VALENCIA tel 962601337